Chokolade cokkies med saltkaramelmidte


125 gram smør

300 gram brun farin

25 gram kakaopulver

2 æg

1 tsk bagepulver

100 gram fuldkornsspelt

150 gram hvedemel

50 gram havergryn

100 g mørk chokolade

Karamel med havsalt fx Premeur fra Netto. Peanutbutter eller nutella kan også bruges

Kom smør i en gryde og smelt det ved svag varme. Når det er smeltet, tages gryden af varmen og brun farin røres i. Tilsæt kakaopulver og æg til blandingen og rør det godt sammen. Rør bagepulver, salt og mel i, og rør til dejen er glat og ensartet. Hak chokoladen groft og vend i dejen.
Sæt 12 skefulde af dej på en bageplader med bagepapir. Lav en lille fordybning med din finger midt i hver kage og kom en lille skefuld karamel i fordybningen. Tag en klat dej, ca halv størrelse af den klat med hul i. Læg den hen over karamellen.
Bag kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter.

Lad dem køle helt af, selv om det er svært.

Serveres med en god kop kaffe eller et glas iskoldt mælk

Print Friendly, PDF & Email